Tuesday, October 8, 2013

Suji Brunei....buat untuk mak long

Assalamualaikum........malam tadi sempat buat suji brunei ni...biskut yg tak sempat dibuat masa raya puasa hari tu..dalam hati  rasa macam nak buat lagi macaron yang masih tak mau menjadi cantik..dah banyak baca pasal macaron, dah banyak juga tips dari kawan-kawan, tu yg bersemangat nak cuba lagi...tapi tak pe la..kita tunggu hari cuti dan cuaca sikit panas..
Lupa pulak nak bg tau...gambar atas tu...biskut yg dah masak..baru keluar dr oven....yg ni pulak dah disalut gula aising dan susu tepung..cantik sikit rupanya. Biskut ni jenis rapuh.dan sikit rangup, mesti ada penggemarnya.

Untuk resepi...dah pernah juga letak kat blog ni...bawah label biskut raya, cumanya masa masukkan tepung jangan terus tuang 320gm tu...masukkan sikit-sikit ye...takut terkeras pulak., gula juga boleh kurangkan bagi yg tak suka manis. Sesuai untuk raya haji ni...selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment