Resepi??....terlebih dahulu nak ucapkan terima kasih pada penyumbang resepi asal....izinkan SAG sharekan di sini pulak, Bahan; 2 cawan tepung gandum - diayak 1 cawan gula pasir 1 cawan air pandan (dari 2 helai daun pandan) 3 cawan santan.(1 cawan santan pekat, 2 cawan santan cair ) 1 biji telur (asalnya 3 biji)...mmg tak suka bau telur...bukan sebab telur mahal sekarang ni. 2 sudu besar butter ( guna Daisy je) 1/2 sudu teh garam Cara: 1. Masukkan tepung dan gula dalam satu bekas 2. pukul sikit telur--buangkan tali pusatnya, Campukan dalam air pandan dan santan 3. Campuran santan, air pandan dan telur masukkan dalam tepung..kacau guna whisk sampai gula larut dan tepung tak bergentel..masukkan garam. 4. Tapis dalam periuk dan kacau sekejap atas api. 5. Tuangkan dalam acuan 7in x 7in...dan bakar hingga masak 6. Sebelum atasnya kering..taburkan bijan. Lama juga membakarnya...kalau nak garing atasnya SAG guna api atas sekejap. Selamat mencuba...bahan mudah..buat pun senang |
No comments:
Post a Comment