Assalammualaikum.........lama tak menjenguk dapur SAG.......biskut dahlia ni..dah ramai sangat orang cuba...macam demam dahlia/samperit pulak tahun ni sejak HilDa tayang kat fb hari tu.. SAG berkenan sangat tengok kejadian biskut tu yang cantik....bunganya nampak hidup sangat....jadi nak cuba juga...cari acuan ..jumpa pulak kat Ipoh ni...Hari ni ada sikit kesempatan kita cuba juga...tapi bukan dari resepi HilDa, cuma gunakan acuan je..tapi tak jadi le macam bunga HilDa tu...buat dua tiga kali tak jadi...kita buat macam biasa yg sll kita buat je...Resepinya SAG ambil dr Dapur Kak Zu, sbb tengok bahan-bahan macam sama ngan bonda pernah buat dulu-dulu...tapi rasanya masih tak sama...nak cari juga dahlia yang punya rasa, tekstur macam dulu-dulu yang sukatannya guna tin...Minta izin kak Zu nak kongsi di sini ye........................ bahan; 200 gm butter 1 biji kuning telur 3/4 cawan gula icing sikit vanila (semua bahan ni gaul rata je...) 1 cwn tepung jagung 1cwn tepung kastad 1cwn tepung gandum (ayak semua dan gaul sekali dengan bahan di atas) sikit jelly tip untuk hiasan |
No comments:
Post a Comment