Sunday, July 15, 2012

kek gulung pandan..............gebu , lembut ...gitu

Assalamualaikum semua....lepas buat biskut dahlia/samperit tak berapa nak jadi tadi...SAG buat pula kek gulung ni...panjang gulungan nya....tin 14in x 11in
hasilnya mmg lembut...gebu lagi...dan krim tu SAG gunakan lebihan butter krim  yang salut pada kek tu..macam biasa tambah peanut butter..nak guna lain-lain bahan pun boleh

Gulungannya cantik tak pecah pun...maknanya skill lama tu tak hilang lagi..

Nak cerita sikit....sebenarnya kek ni banyak bantu SAG dulu-dulu, ni kek jualan kita dulu...sampaikan bibik pun boleh ingat sukatannya...dari sekolah telepon je nak berapa gulung...bibik akan siap timbang... masuk dalam bekas...nak pandan...coklat...semua bibik boleh ingat....balek sekolah kita on je...itu dulu...tapi tak lagi sekarang ni...resepinya dari Chef Faizal Ng...mmg kita pergi kelas Chef ni dalam tahun 90an dulu.....takut pulak nak share kat sini sbb ni resepi kelas yg dibuat oleh Chef Faizal......maaf ye...kalau diizikan chef nanti saya share di sini. Nak puasa dah...Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak.

No comments:

Post a Comment