Thursday, September 18, 2014

Samosa Inti Daging Berkentang

Assalamualaikum....Samosa goreng...kuih minum petang pilihan Dik Im kelmarin...yang lain-lain jangan jeles ye. Musim cuti sekolah dik Im dok rumah..mak masakkan apa je yg dia nak makan...biar dalam rumah semuanya...tak perlu keluar makan..jimat masa...biar dik Im boleh tumpu pada buku-buku nya nak buat ulangkaji..SPM dah dekat ni...mak nye yang risau...selalu pun dah dekat SPM memang selalu risau pada anak-anak murid...tahun ni risau berganda...sebab anak sendiri pun ambik SPM.....semoga semuanya berjaya cemerlang nanti...doakan ye..

Samosa Goreng...sedap..rangup je kulitnya kalau makan masih panas/suam bertambah sedap kalau intinya juga sedap. , nak buatnya pun tak susah...hanya gunakan kulit popiah yang sedia dijual di pasar raya. Intinya..buat macam inti karipap biasa saja...perisakan dengan rempah kari...

Kulit popiah tu gunakan yang saiz besar...potong 3..maknanya sekeping kulit popia besar akan dapat 3 biji samosa.Inti nya terpulang..ada buat macam inti karipap...ada yg suka letak sayur campur...
Yang ni tak payah la resepi..kulitnya beli je...
ok..Selamat Mencuba.

No comments:

Post a Comment