6. Sediakan cream cheese butterscotch. 325 gm mentega tanpa garam - lembutkan (putar dalam mangkuk lain) 500 gm cheese - pukul hingga lembut dan berkrim (mangkuk lain) 1/2 cawan gula ising Cara: Bila cheese dah lembut dan berkrim letakkan butter yg juga dah lembut tadi..gaul rata tambah gula ising masukkan butterscotch untuk krim tadi (no. 4) gaul rata..
7. Melapis Kek...wuuaaaa dah tak larat nak menaip dah ni.... Lapisan paling bawah..sapu dengan sos butterscotch..tabur kacang karemel atasnya, tutup dengan cream cheese (guna piping bag) Ulangi untuk lapis kedua dan lapis ketiga Untuk lapis tiga...ratakan bahagian atasnya Kemaskan bahagian keliling kek. Tuangkan baki sos butterscotch..atau hias ikut kreativiti masing-masing... Sejukkan dulu sebelum di potong.
Selamat mencuba....terima kasih pada penyumbang resepi, terima kasih pada Azlita Aziz Masam Manis..
|
No comments:
Post a Comment