Assalammualaikum semua.....kuih ni kalau untuk sarapan pagi mmg tak kenyang pun.....tapi ni untuk pemanis je....Sabtu lepas kak ngah n suaminyer balik, dik im pun balik....jadi kita buat bihun goreng juga, makan pagi kenyang sikit...tengahharinya nak pergi majlis kawin.....ok lah resepi ni kita ambik dari majalah Wanita tahun 2007 yang diletak kat rak bahan bacaan kat Tabung Haji Gunung Rapat, Ipoh, sambil tunggu giliran dipanggil, kita tengok-tengok majallah lama ni, n jumpe pula resepi kuih lompang....senang je, tapi bila dah masak tak dalam pun lesung pipitnyer, tapi rasanya sedap....mungkin baca tak habis...kita cuma ambik bahannye aje.
Bahan;
1 cawan tepun gandum
1/4 cwn tepung ubi
1/4 cwn gula pasir
11/2 cwn air.
sikit warna hijau epal
sikit perisa pandan.
campur semua, tapis, masukkan dalam cawan lompang dan kukus....sedap makan ngan kelapa parut.
Selamat mencuba, bg yg nak cuba.
No comments:
Post a Comment