Petangnya kita sediakan kek coklat ni....tengok-tengok resepi dalam fail lama ni..terjumpa resepi dr Chef Zu yg pernah kita hadir kelasnya....tercatat kat situ 17.7.2010...dah setahun lebih baru hr ni nak cuba...bila dah bancuh banyak pula jadinya....asalnya mmg nak kukus....tapi kita bakar juga setengah adunan tu....dua-duanya pun lembut...gebu dan mmg moist...tapi rasanya senang lagi dikukus...masa pun tak lama......minta izin chef nak kongsi kat sini....
Bahan;
150 gm tepung gandum
1 st s/bicarbonat
1 st b/powder
Ayak dan ketepikan dulu
100 gm serbok koko
250 gm gula pasir
1 tin susu cair
200 gm minyak masak
250 gm susu pekat
Bahan2 ni kacau atas api perlahan sampai gula hancur je.
4 biji telur B
Cara kita buat.
Telur dipukul kembang ...guna mixer, masukkan bahan yang dikacau atas api tadi, masukkan juga tepung dan gaul hingga rata...bolehlah di kukus atau dibakar..ikut cita rasa masing-masing. Dah sejuk boleh makan begitu sj atau hias ikut kreativiti sendiri.............senang je penyediaannya.
adoii...pening nak menaip banyak ni pun, tu la orang tak mahir...
No comments:
Post a Comment