Monday, July 15, 2013

Air bandung 2 layer..........penghilang dahaga

Assalammualaikum semua....berbuka apa hari ni.....SAG petang ni berkesempatan buat air cincau ni dan beberapa biji kuih gelang/keria walaupun dah sampai rumah jam 5.45 petang.

Alhamdulillah sampai hari ni masih bertahan tak pergi pasar /bazar ramadhan lagi. Semua lauk pauk, kuih dan minuman masih mampu sediakan sendiri. Bila masa buat kuih raya nanti tak tau lagi sempat ke tak...mak rasa Kak Ngah pun sempat juga...semangat dari mak kan...kan...masa kat dapur, apa pun yg jadi kat sekolah mak masukkan dalam api je...terbakar...dan jadi asap..terbang ditiup angin...(kalau boleh di kata begitu...)..janji hidangan untuk berbuka siap untuk mak..abg cik dan dik lia.
Abg Cik tak sabar nak tau macam mana boleh jadi 2 layer tu..senang je..
1. Sediakan air gula pewarna merah.
2.Air susu (susu cair ideal + air dan sikit air gula tadi...kacau)
3.Cincau
Cara.  tuangkan air gula lebih kurang 1/4 gelas, dan tuangkan air susu tadi perlahan-lahan..masukkan juga cincau, dah siap.


1 comment:

  1. Hihihi..kakngah masak ayam cendawan ngn sotong goreng telur asinnnn..

    ReplyDelete