Add caption |
Bahan;
A;
150 gm mentega
100 gm minyak sapi
60 gm gula ising (masa belajar dulu, bahan ni tak de pun) tapi kita bubuh juga sbb tak semak dengan resepi asal. Kalau tak ikut rasanya kurang manis sikit.
1 biji kuning telur
B
100 gm gula caster
100 gm emping jagung (kisar)
100 gm tepung jagung
60 gm tepung suji
Gaul semua bahan ni - ketepikan dulu
320 gm tepung gandum
Hiasan
50 gm gula ising
50 gm tepung susu
Cara;
Sebatikan saja bahan A hingga rata, masukkan bahan-bahan yang telah digaul tadi, diikuti dengan tepung gandum yang dimasukkan sikit-sikit.....ikut lembut.....takut nanti kalau dituang semua keras pulak......
Canai dan terap dengan acuan bulat bujur...boleh lah dibakar....ikut kesesuaian oven masing-masing.
Bila sejuk
...golekkan biskut dalam gula aising dan tepung susu...
Selamat mencuba....
No comments:
Post a Comment