Assalammualaikum semua.........biskut dahlia ni dah buat dari 2 adunan yang berbeza, sbb nak cari biskut dahlia yang bonda pernah buat dulu-dulu...tapi tak dapat lagi rasa yang sama macam tu...dah dapat satu lagi resepi nak cuba juga...sampai dapat rasa macam mana yang dulu-dulu punya....resepi dari bonda entah ke mana hilangnya...ingat lagi..resepi tu dalam tulisan jawi.....guna sukatan tin, butternya guna GC yg dah haram tu...kuning telur pun guna banyak juga.....eeee mana dia menyorok...
Biskut dahlia yang dah dibuat ni pun ok juga tapi masih tak menepati cita rasa..., kita semak resepinya
Bahan;
1 cawan tepung jagung
1 cawan tepung kastad
1/2 cawan tepung gandum
3/4 cawan gula icing
2 biji kuning telur
2 sudu susu pekat
Butter ikut lembut
Cara;
Campur semua bahan, uli ikut lembut dan bila dah cukup lembutnya bolehlah di picit gunakan acuan dahlia.
Insyaallah tak kembang bila dibakar.
Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment